WEIDINGER TAMÁS
(Mosonmagyaróvár, 1959. április 4.)

1983-ban szerzett oklevelet az ELTE Meteorológus szakán, diplomamunkájának címe: “A mezoléptékű nedvesség- és szennyezőanyag-szállítás modellezése”. Egyetemi doktori fokozatát 1988-ban, kandidátusi fokozatát 1992-ben szerezte mikrometeorológiai témakörben, a felszín-légkör kölcsönhatások, illetve a planetáris határréteg-modellezés területén. 2013-ban habilitált.
Az egyetem befejezése óta dinamikus meteorológiát, általános meteorológiát, határréteg-meteorológiát és hidrometeorológiát oktat az ELTE Meteorológiai Tanszékén, 1994 óta egyetemi docensként. Részt vett az ELTE Meteorológiai Tanszék által korábban szervezett Honvédségi Szaktanfolyamokban mint előadó, illetve koordinátor. Három évtizeden át vezette az ELTE Meteorológus Tudományos Diákkörét. Részt vesz a kari diákköri munkában, szervezi az ELTE TTK Alumni tevékenységét.
Kutatási területe a mikrometeorológia, a felszín-bioszféra-légkör kölcsönhatások mérése és modellezése. Számos hazai és nemzetközi kutatási program, illetve K + F + I tevékenység résztvevője és vezetője. Két COST programban képviselte hazánkat.
Több évtizedes eredményes oktató, kutató- és tudományszervező munkájának elismeréseként 2012-ben Steiner Lajos Emlékérem kitüntetésben részesült.

 

Vissza