A Róna Kör előadó rendezvénye 2023. október 03.

 

Az MMT Róna Zsigmond Ifjúsági Köre 2023. október 3-án 14 órától előadóülést tartott, melynek témája „Méhek és méhészkedés meteorológus szemmel”. Előadó Vincze Csilla, az ELTE Földtudományi Doktori Iskola doktorandusza.

Az előadás helyszíne az OMSZ földszinti díszterme (1024 Budapest, Kitaibel P. u. 1.) 

Az előadóülés részletes programja itt található: Program

Előadás:
Vincze Csilla: Méhek és méhészkedés meteorológus szemmel

Az előadásról készült képek és videó itt tekinhetők meg:

Képek >

Videó >

 

A Róna Kör előadó és tisztújító rendezvénye

 

A Magyar Meteorológiai Társaság Róna Zsigmond Ifjúsági Köre 2022. november 3-án, csütörtökön délután 16:00 órai kezdettel előadóülést tartott az OMSZ földszinti dísztermében. Az előadás előtt 15:50-től került sor a Róna Kör tisztújító szavazására.
Előadó: Hankó Gergely, természetvédelmi mérnök, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója
Az előadás címe “Változás – változtatás – gondolkodjunk másképp! (éghajlatváltozás, gazdasági változások, hatások – alkalmazkodás)”. Az alcím egy Szent-györgyi Alberttől származó idézet: „Látni, amit mindenki lát és gondolni, amire senki sem gondolt!”
Vajon hogyan lehetünk nem csak tehetetlen nézői a körülöttünk zajló változásoknak, hanem esetleg az események mozgatórugói? Mindezt úgy, hogy pozitív változásokat érünk el mikro- és akár makrokörnyezetünkben is…

Az előadóülés részletes programja itt található: Program

Az előadásról készült képek és videó itt tekinhetők meg:

Képek >

Videó >