FEJES EDINA
(Budapest, 1966. július 23.)

1989-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán meteorológus diplomát szerzett. Matyasovszky István témavezetésével készített diplomamunkájának címe: Éghajlati idősorok optimális simítása.

1989-től az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Az alábbi szervezeti egységek tagjaként sokrétű tevékenységet folytatott: Műholdas Kutató Laboratórium, Előrejelző Osztály, Szolgáltatási Osztály, Elnöki Titkárság.

2013-tól a számos rendezvény, köztük a Múzeumok Éjszakája aktív szervezője, és résztvevője. 2014 és 2022 között a Magyar Meteorológiai Társaság (MMT) ügyvezető titkára.
2018-tól a Csodák Palotája rendezvény sorozat meteorológiai részének koordinátora. 2021. szeptembertől az MMT és az OMSZ Légkör című folyóiratának főszerkesztője.

2015. március 23-án a Meteorológiai Világnapon Pro Meteorologia Emlékplakettet vehetett át az OMSZ Szolgáltatási Osztályának munkatársaként megbízható és példamutató előrejelző és szolgáltatói tevékenységéért; a meteorológia népszerűsítése valamint a szakmai kapcsolatok kiépítése terén végzett szorgalmas és áldozatos munkájáért.

A Magyar Meteorológiai Társaság (MMT) aktív tagja, 2023-ban az MMT Steiner Lajos Emlékérem kitüntetésben részesült.

 

Vissza